Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

Club Sandwich

LUNCH TIME


Κάθεστε στο σπίτι και σας έρχεται η όρεξη να φάτε ένα club sandwich? Κοιτάτε όμως το πορτοφόλι σας και το ξανασκέφτεστε? Μήπως δεν πρέπει να παραγγείλετε και σήμερα? Η λύση είναι απλή ... φτιάξτε ένα club εξίσου γευστικό, νόστιμο και χορταστικό στο σπίτι σας!!!!!!!





  • Club : Επιλέγουμε ψωμάκια του τοστ .. ολικής .. σταρένιο.. brioche ..ότι μας αρέσει. Τα ψήνουμε στην φρυγανιέρα ή στο grill στη σχάρα του φούρνου (στην τοστιέρα γίνονται μαλακά και δεν το προτιμώ). Για τέσσερα τριγωνάκια  χρησιμοποιούμε τρεις φέτες του τοστ. Άρα πρέπει να βάλουμε δύο στρώσεις με υλικά. Στην πρώτη βάζουμε τυρί, γαλοπούλα(ή ζαμπόν), μαρούλι, μαγιονέζα και στην δεύτερη τυρί, μπέικον, ντομάτα, κέτσαπ. Το μπέικον πριν το προσθέσουμε το τσιγαρίζουμε σε ένα τηγανάκι. Για περισσότερη γεύση αλείφουμε τα ψημένα ψωμάκια με βούτυρο. Μετά κόβουμε τα ψωμάκια διαγώνια αφού πρώτα έχουμε βάλει τέσσερις οδοντογλυφίδες στη μέση κάθε πλευράς. Το τυρί το τοποθετούμε στη φέτα του τοστ αμέσως μόλις βγει το ψωμάκι από την φρυγανιέρα για να λιώσει!
  • Πατάτες : Τις πατάτες τις τηγανίζουμε με τον γνωστό σε όλους τρόπο! Μην ξεχνάτε όμως να τις αλατίζετε πριν τις τηγανίσετε και μόλις γίνουν να τις βάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί!
  • Σως : Μμμμμμ σως για να βουτάμε τις τραγανές πατατούλες μας! Εύκολη και γρήγορη σως!! Ένα κεσεδάκι γιαούρτι, μουστάρδα και μια κουταλιά του γλυκού μαγιονέζα. Όσο πιο πολύ μουστάρδα βάζουμε τόσο πιο δυνατή γίνεται η γεύση της σως. Οπότε βάζουμε σιγά-σιγά την μουστάρδα, δοκιμάζουμε και φτιάχνουμε  την σως ανάλογα με το πόσο δυνατή θέλουμε την γεύση!









Σημειωση 1η Στα υλικά μπορούμε να προσθέσουμε ότι μας αρέσει. Η παραπάνω συνταγή περιέχει τα υλικά για το κλασσικό club. Για παράδειγμα στο club που έφτιαξα εγώ σήμερα και βλέπετε στις φωτογραφίες δεν έβαλα μαρούλι και έβαλα αυγό. Μπορείτε να βάλετε φιλέτο κοτόπουλο, μανιτάρια, πιπεριά και ότι άλλο σας αρέσει!
Σημειωση 2η :  Επειδή οι φέτες του τοστ στα club που παραγγέλνουμε είναι μεγαλύτερες τα τέσσερα κομμάτια (τριγωνάκια) βγαίνουν πιο μεγάλα. Έτσι εγώ όταν φτιάχνω στο σπίτι κάνω δύο φορές την διαδικασία και άρα έχω οκτώ κομμάτια!





...ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου